duminică, 18 octombrie 2015

Unde il gasesc pe Dumnezeu?

Poate ca cei mai multi oameni ar raspunde ca la biserica. Doar ca, din pacate nu este asa.
De multe ori omul devine mai aproape de Dumnezeu in mijlocul naturii decat in biserica, caci natura este creatia mainilor Lui in timp ce biserica este facuta de maini omenesti si populata cu tot felul de oameni, iar unii preoti sau pastori nu sunt decat niste angajati.


In mijlocul naturii omul are in fata o panorama deosebita, imposibil de cladit de catre maini omenesti, caci omul nu poate crea un pom sau un firicel de iarba, ce sa mai vorbim de un munte sau de un ocean.
Si totusi, exista un loc, un moment, cand omul devine cel mai aproape de Dumnezeu: cand este in mare nevoie. Daca la bine, intr-o viata imbelsugata si cu sanatate omul uita adesea de Cel Sfant, in necazuri si suferinti gandul sau se indreapata catre Cel Atotputernic.  – Si probabil, acesta este unul din multiplele motive pentru care suferinta si durerea sunt benefice omului, ajutand la cladirea caracterului si acceptarea nevoii de Mantuitor.
De la caderea in pacat, omul a tot incercat sa se autoguverneze singur, si aproape ca a reusit. Aproape, caci Turnul Babel a ramas o ruina, si mai tot ce a incercat sa faca prin propria putere omeneasca nu a dainuit mult. Omul din ‘fabrica’ are nevoie de un Dumnezeu, doar ca dumnezeul ales de inima pacatoasa nu este Dumnezeul adevarat, asa ca in decursul mileniilor oamenii si-au ales tot felul de dumnezei, dumnezei conform cu opiniile lor si cu poftele lor pacatoase, dumnezei ce nu i-au putut ajuta in nici o nevoie, niciodata.
Dumnezeul Adevarat se gaseste in Biblie. Il putem vedea in natura dar nu este natura, El este dincolo de natura, este Creatorul ei, Creatorul tuturor fiintelor si obiectelor din intreg Universul. Poate ca un necrestin ar considera o prostie ca Dumnezeul Bibliei sa fie superior dumnezeului religiei lui, dar acest lucru se intampla din cauza obisnuintei, caci omul, obisnuit cu un anume dumnezeu nu poate cu usurinta accepta ca exista un Altul.
Fara a citi Biblia insa, fie ca omul este crestin sau nu, el nu va avea cunostiinta de Dumnezeul Adevarat, Stapanul Suprem. Si fara a Il cunoaste pe El, viata lui nu are un sens, sau daca are, este un sens limitat de bariera timpului si de marea posibilitate a neimplinirii.
Dumnezeu nu se gaseste in stiinta, decat intr-un anume fel, caci oamenii nu pot studia in laborator dumnezeirea, ci doar unele din creatiile Sale. Astfel ca Dumnezeu nu va fi dovedit prin vreo lege sau teorie, caci legile si teoriile cunoscute de oameni sunt mult prea infime.
Oamenii din secolul nostru il dau deoparte pe Dumnezeu din viata lor. Poate si pentru ca nivelul de trai este mult mai bun astazi decat cu sute de ani in urma, si nevoile fiind oarecum mai mici… Dar si datorita imaginatiei debordante transpusa in filmele SF. Dar Dumnezeu este dincolo de toate astea, dincolo de limitarile imaginatiei omenesti. El este Totul, deasupra tuturor. Iar cei ce Il cauta Il vor gasi in Cartea Sa.

Labels

sanatate (7) Dumnezeu (4) social (4) spiritual (4) bani (3) filme (3) alimentatie (2) autorități (2) blog (2) credință (2) gandul-zilei (2) muzica (2) viață (2) 2 litri apa (1) 2020 (1) Biblia (1) Diverse (1) Dumnezeu si omul (1) Opinii (1) SF (1) Sfânta Scriptură (1) alimentatie sanatoasa (1) animale (1) anti Dumnezeu (1) apa (1) articole blog (1) baterie (1) bine (1) binefacerile crizei (1) bio (1) boli si mancare (1) branza (1) branza adevarata (1) branza din lapte (1) branza sintetica (1) bănci (1) chestii (1) cladiri (1) constructii (1) creație (1) credinta (1) crestin (1) crestinism (1) creștin (1) criza economica (1) criză (1) câștig (1) de ce permite dumnezeu (1) distracții (1) distrugerea lumii (1) doctor who (1) dormit (1) eden (1) egoism (1) electrice (1) exista dumnezeu (1) fatarnicie (1) feluri de branza (1) fericire eterna (1) fericirea vesnica (1) finisaje (1) frică (1) ganduri (1) glont si foame (1) gândul zilei (1) gânduri (1) horoscop (1) iertare (1) internet (1) judecată (1) literatura crestina (1) loto (1) mancare (1) mancare chimica (1) mancare sintetica (1) mașină (1) minerale (1) mineriada (1) miracol (1) nadejde in viitor (1) natură (1) o sansa neplacuta (1) odihna (1) omul slab (1) paradis (1) partea buna a crizei (1) poezie crestina (1) posturi (1) predestinare (1) prieten (1) profeti (1) profetii (1) psalmi (1) radiator halogen (1) rai (1) rasplatirea celor drepti (1) rate (1) refugiati (1) religie (1) respingere (1) respins (1) serial SF (1) seriale tv (1) soare (1) somn (1) speranta (1) speranță (1) stargates (1) supunere (1) teamă (1) tragedie (1) trebuie (1) uitare (1) unde e dumnezeu (1) veșnicie (1) viața (1) vitamine (1) zugraveala (1) încredere (1) știință (1)