sâmbătă, 29 septembrie 2012

Cate articole trebuie sa scrie un blogger pe zi?

Cate articole trebuie sa scrie un blogger pe zi pentru a fi tare in Google? - O intrebare pe care mi-a pus-o un amic incepator in online. I-am raspuns ca internetul este o adevarata industrie, unde insa pestii mari devoreaza pe cei mici. Asa ca pentru a fi mare trebuiesc multe. "Si cam ce ar trebui?" - m-a intrebat el. "Pai ca blogger trebuie sa ai multe articole scrise, priteni in online ce iti ofera linkuri si comenturi, si ceva SEO". A inteles el ceva, ceva, dar a intrebat: "Cat trebuie sa scriu pe zi?" "Mult" - i-am raspuns eu. Foarte mult. Nu ia placut raspunsul, dar de el depinde ce va face sau nu cu oportunitatea numita internet.

Minim 2 litri de apa pe zi

Asa sustin specialisti: un om are nevoie de minim 2 litri de apa pe zi. Normal ca aceasta cantitate depinde de multi factori: de inaltime si masa corporala, de temperatura, de efortul fizic depus, de hrana.
Un om cu o inaltime de 1,63 si o greutate de 57 Kg va avea nevoie de mai putina apa decat un om inalt de 2,15 si cu o greutate de 120 Kg. Nu se poate face o uniformizare a nevoii de apa. (Este ca si cand am avea un soricel si un elefant. 2 litri de apa? Soricelul nu va bea acea cantitate iar elefantul va muri de sete.)
Temperatura - in cazul unei zile friguroase omul nu va simti nevoia de multa apa, insa pe canicula lucrurile stau altfel.
Efortul depus - efortul fizic depus de un om va face ca nevoia de apa (setea) sa fie mult mai mare decat in cazul unui om ce este sedentar.
Hrana - o hrana ce este constituita din supa si salata va aduce o nevoie minima de apa, insa o hrana solida si plina de condimente va creste nevoia de apa.
Asa ca: 2 litri de apa pe zi sunt utili ca standard, insa depinde de fiecare persoana in parte. Cel mai important este sa fie apa nu bere sau sucuri, setea este acoperita doar de apa.

Care este cea mai buna muzica?

Fara drept de apel: muzica clasica.
Urmata apoi, desigur, de muzica apropiata celei clasice.

miercuri, 26 septembrie 2012

Se sfarseste lumea in 2012?

Da si nu.
Da, pentru cei care oricum ar fi murit anul acesta. Nu pentru restul omenirii.

luni, 24 septembrie 2012

Cu ce ne ajuta muzica?

Ei bine, ne ajuta - mult.
Astazi eram asa mai, prost dispus. Nimic nu prea mai mergea, timpul - vechiul dusman al omului ...
Si la un moment am decis sa ascult ceva muzica. Si dupa cateva melodii de pe Youtube luate la intamplare am ajuns la ABBA - The Winner Takes It All.
Ei bine, mi-am revenit. Tonusul si-a revenit. Viata devine mai colorata (roz), mai placuta.
Normal ca depinde de gustul muzical al fiecaruia, insa sa fim seriosi: daca ascultati hard-rock sau house nu veti simti nici o revigorare.

duminică, 23 septembrie 2012

Cel mai bun SF al tuturor timpurilor?

Cel mai bun film SF pentru televiziune, filmul ce aduce in discutie pe langa SF si multe notiuni educative, intamplari reale sau la limita realului, ce imbina posibilul cu imposibilul si aduce in discutie teorii fizice abia scrise pe hartie este Stargates SG1.
Stargates SG1 ne incanta inca din primul episod al primului sezon, si ne tine aproape episod cu episod reusind sa ne faca sa indragim personajele principale. Personaje ce chiar au farmec, ce par a fi turnate special pentru acest film.
Si as numi si un loc 2 in Topul SF al tuturor timpurilor: Doctor Who.

Ultra finisaje la interior

OK! Sa presupunem ca avem bani din belsug, ca avem o vila superba, si vrem sa finisam cat mai super fin tot interiorul. In afara de faptul ca pretul pentru o superzugraveala este mult, mult mai mare decat cel in cazul unei zugraveli clasice, probabil ca se merita. Insa! In cazul unei case modeste si al unei familii cu venituri mici!!!!
Cea mai mare tampenie posibila in domeniul constructiilor este ultra finisajul in cazul casutelor sau apartamentelor. Nu exista nici o logica, insa multi oameni o prefera. Acum, fie pentru ca habar nu au cata munca se depune la finisajele de lux si nici cat costa asa ceva, fie pentru ca vor sa fie si ei, oarecul, in pielea bogatilor.
Indiferent de motiv, a investi enorm de mult in finisaje nu isi are rostul. Am intalnit cazuri cand insusi imobilul prezenta risc de prabusire, izolatia de pe acoperis era facuta in bataie de joc, instalatia electrica - fara cuvinte, dar finisajele peretilor si tavanelor impecabile.
Sfat - cele mai importante lucruri la o cladire:
structura de rezistenta
izolatia acoperisului
instalatia electrica
instalatia sanitara + gaze
izolatia termica
usile si ferestrele
zugraveala - la urma ca importanta.

Tigarile produc cancer?

Da, cancer si multe alte. Desigur ca acest lucru nu se intampla dupa o luna de zile de fumat, sau un an, ci dupa ani de zile.
Tigarile sunt un viciu, un drog, si trebuiesc tratate ca atare. Se pare ca in general in tarile sarace fumatul atinge cote alarmante. Insa pe intreg mapamondul oamenii sunt atrasi de tutun. Tutunul fiind considerat o placere, o evadare, ceva altfel.
Desi pe scara larga se tot face o propaganda antifumat, lucrurile se misca foarte incet. Si desi zilnic mor oameni din cauza fumatului se pare ca niciunui fumator nu ii pasa.

Ce inseamna cruce in antichitate?

Crucea inseamna mai multe lucruri.
Intr-o anume zona geografica din antichitate crucea era simbolul Tao. In Imperiul Roman crucea era un obiect de tortura foarte folosit. In alte zone probabil ca altceva. Mai tarziu in crestinism a devenit simbolul Mantuirii.

Ce inseamna ADN?

ADN este prescurtarea de la acidul dezoxiribonucleic. ADN-ul contine codul genetic.
 Fara un cod genetic reproducerea ar fi imposibila, caci noul nascut de om sau animal nu ar copia trasaturile de baza ale parintilor.

Care este cel mai important lucru in viata?

De departe cel mai important lucru in viata este sa fii in viata.
Am putea enumera aerul, apa, hrana, imbracamintea, sanatatea, libertatea, familia, etc.
Multe lucruri sunt importante in viata, si din moment ce ne punem o astfel de intrebare inseamna ca traim, ca nu suntem infometati sau insetati, nici rapusi de vreo boala. Astfel ca trecem la un alt nivel: al intrebarilor.
"De unde venim si unde mergem?" Si, "cum sa mergem pana acolo?"
Probabil ca ceea ce orice om stie deja in mintea lui: sa fii bun, sa ajuti pe altii, sa nu faci rau nimanui, sa iubesti si sa fii iubit, sa faci ceva bun cu viata ta, sa ai copii si sa ii cresti cum trebuie si sa ii educi, etc.
Fiecare in parte, in dreptul sau trebuie sa gaseasca raspunsul.

sâmbătă, 22 septembrie 2012

Pentru cine banii nu sunt o problema?

Citim mai mereu pe bloguri cum ca pentru unii banii nu sunt o problema, ca ei scriu din simpla placere, ca fac diverse activitati fara interes material. - Bravo lor! Si atat.
Caci este foarte usor sa ignori maruntisul de monezi cand in buzunar stau inghesuite zeci de bancnote de sute de Euro.
Intelegem deci ca acest fel de discurs "nu ma intereseaza banii!" este o simpla fatarnicie, si atat. Pentru ca este usor sa nu te intereseze mancarea daca deja ai mancat ca un porc cu doar 10 minute in urma.

Cat trebuie sa dormim?

Noaptea sau ziua. Desi normal este sa dormim noaptea, atunci se intampla anumite miracole pentru organism si minte, totusi in functie de orarul nostru, de jobul existent, se poate dormi si ziua.
Somnul de noapte ar trebui sa fie de 7 ore in conditii normale si de 8 ore pentru persoanele ce sunt foarte solicitate fizic sau psihic in cursul zilei.
Somnul de zi trebuie sa fie intre 8 si 10 ore, de preferinta fara pauze.

miercuri, 19 septembrie 2012

Este normal ca barbatii sa se uite dupa femei?

Da. Poate nu asa de insistent si nerusinat cum o fac unii, dar da - este normal. Ar fi anormal sa fie altfel.

marți, 18 septembrie 2012

Se poate transforma plumbul in aur?

De mii de ani se tot incearca prin diverse metode. Daca s-a reusit nu se stie, secretul fiind bine pazit.
Pentru cei care se plictisesc pot incerca in continuare.

luni, 17 septembrie 2012

Sunt seriosi clarvazatorii?

Daca numele de clarvazator ar trebui sa insemne o claritate in vedere, realitatea ne confirma contrariul.
Dincolo de manipularea expres-media, clarvazatorii sunt niste ratati ce nu au reusit si nu vor reusi sa faca nimic in viata decat sa vanda gogosi la fraieri.
Asa se face ca zilnic mai primi o instiintare de genul: "vine Apocalipasa!"    Numai ca, Apocalipsa nu vine cand vor unii, ci cand va veni.

Oamenii de acum 1000 de ani aveau carii?

Desigur ca aveau, si din pacate nu aveau cabinete stomatologice. Insa nici riscul distrugerii danturii nu era asa de mare ca astazi cand mancam toate prostiile chimice.

duminică, 16 septembrie 2012

Cat de mult poate iubi un om?

OHHHHHHHHHHHHH!!!!!!!!!!
Greu de spus. Insa cu siguranta ca mult, mult de tot.
Desi marea majoritate a oamenilor nici nu inteleg cu ce se mananca iubirea, omul a fost inzestrat de Dumnezeu cu capacitatea de a iubi dincolo de imaginatie.
Si probabil altruismul, este de departe cea mai inalta clasa a iubirii.

Este frumos serialul Dallas?

Da, daca iti plac telenovelele americane (soap opera).
Diverse incurcaturi, situatii oarecum normale, .. in fine: viata unor barosani ai petrolului.   Un fel de Tanar si Nelinistit, ceva mai de moda veche, mai vestic.

Putem trai fara bani?

Nu prea. Cel putin nu la oras. La tara mai merge, daca nu simtim nevoia de energie electrica, diverse obiecte electrocasnice, gaze, etc - adica daca decidem sa traiam ca acum 300 de ani.