Librariile crestine sunt scumpe

Daca este bine sau nu ca literatura si muzica crestina sa fie scumpa nu stiu. Dumnezeu stie mai bine. As putea totusi aduce argumente pro si contra pretului mare.
Pro
A arunca margaritare inaintea porcilor este o greseala: “Sa nu dati cainilor lucrurile sfinte si sa nu aruncati margaritarele voastre inaintea porcilor, ca nu cumva sa le calce in picioare si sa se intoarca sa va rupa.” (Mat.7:6)

Caci multe Biblii au fost date oricui, pe strada, si multe au ajuns la foc sau si mai rau, unii au facut foite de tigara din ea, altii au folosit foile Bibliei la toaleta pe post de hartie igienica.
Contra
Multi oameni sunt sarmani, nu au bani nici de paine. Nestiind ce comoara se ascunde in spatele unei carti nu isi permite sa ‘arunce’ banii pe ceva ce nu se stie daca ar merita sacrificiul sau nu.
Apoi, am putea asemana literatura si muzica crestina oferita super ieftin sau gratis cu pilda semanatorului:
Mt.3: 4. Pe cand semana el, o parte din samanta a cazut langa drum, si au venit pasarile si au mancat-o.
5. O alta parte a cazut pe locuri stancoase, unde n-avea pamant mult: a rasarit indata, pentru ca n-a gasit un pamant adanc.
6. Dar, cand a rasarit soarele, s-a palit; si, pentru ca n-avea radacini, s-a uscat.
7. O alta parte a cazut intre spini: spinii au crescut si au inecat-o.
8. O alta parte a cazut in pamant bun si a dat rod: un graunte a dat o suta, altul, saizeci, si altul, treizeci.
9. Cine are urechi de auzit sa auda.”
In opinia mea crestinismul este cea mai frumoasa religie, cel mai frumos stil de viata, cel mai de dorit model de vietuire. Crestinismul inseamna dragoste, mila si iertare. Crestinismul inseamna altruism. Crestinismul nu inseamna o afacere. Cu literatura crestina si cu muzica crestina nu trebuie sa se faca negot. Domnul Hristos a scos din Templu negustorii ce se foloseau de cele sfinte pentru a se imbogati. La fel si si in zilele nostre.
Gata, scriu o carte crestina sau fac un CD cu muzica. Totul se incadreaza in spiritul si litera crestinismului. Doar eu, autorul sunt lumesc. Eu vreau sa ma imbogatesc din vanzare. Insa, oare Dumnezeu, cel ce mi-a dat inspiratia, asta ar vrea El de la mine?
Apostoli raspandeau Evanghelia gratuit tuturor celor ce doreau sa asculte cuvintele ei. Asa ar trebui sa procedeze si crestinul din ziua de azi.