Radiator cu halogen, cea mai proasta inventie

Cu ceva timp in urma scriam pe alt blog despre top 10 inventiice au revolutionat lumea.Astazi vreau sa scriu despre inventii ce nu au dat lumea peste cap, dar al caror rost in lumea asta nu il vad. Radiatorul cu halogen face parte din inventiile facute degeaba, fara rost. Pentru ca acest radiator “arde gazul degeaba” – adica consuma energie electrica degeaba.M-a incantat. Am fost in Carefour si l-am cumparat. Eu, zic in mintea mea: “am facut o afacere”, caci pretul nu era mare, adica, comparat cu un calorifer electric pe ulei… Si il aduc acasa, in pun in priza, si ii dau drumul. Are 4 trepte de ‘viteza’. Si nu consuma mult – aiurea! Pai daca la treapta 4 duce 1600W si nu simt in camera nimic dupa 24 de ore de functionare, cum adica nu consuma mult?

Cred ca daca puneam 16 becuri de 100W unul langa altul se facea mai multa caldura in camera decat produce rabla asta, pardon: inventia asta.

si totusi, in anumite conditii se merita:

Daca as pune acest dispozitiv de facut lumina, caci caldura nu prea face, sub birou, pentru a imi tine de cald la picioare, in acest caz se merita sa cumparam unul.

Daca vrem sa facem un pic de caldura, nu multa, caci nu vrem sa ne “sufocam”, dar vrem si lumina, una asa mai romantica – in acest caz va recomand sa cumparati radiatorul cu halogen. Va recomand sa o faceti cu caldura, caci el nu ofera.